header photo

van Fun tot Fear

Abseilen Running Down
Grote Zip-line - nieuw! Indianenbrug
Tokkelbaan Mountainbiken
Dodemansrit Flying Dutchmen
Vlotbouwen Touwklimmen
Bielzenmars Onderkomens bouwen
Funpark Routings
Overnachtingen

logo survival

Fun, Fear and Effort!

Activiteiten

Abseilen vanaf diverse hoogten
Een van de oudste manieren om veilig en snel van een loodrechte wand af te dalen. Na een goede training en instructie is zelfs de 60 meter abseil geen probleem meer. De wanden varieren in hoogte van 12 tot 60 meter Ook instructie in en het abseilen met bepakking is mogelijk. De vrije hang abseil gebruikt dezelfde techniek als bij het gewone abseilen, alleen hang je nu vrij in het koord omdat er geen wand is waartegen je je voeten kunt plaatsen.

Running-Down
Uitgevoerd met de door ons ontwikkelde Reck-inklikmethode is dit een activiteit die je exclusief bij Survive-All kunt doen. Al Sinds 1992 stellen wij deelnemers in staat een Running-down uit te voeren. Nu kun jij ook, net als leden van speciale eenheden, "head first" van een loodrechte wand afrennen. Zeer snel zul je ervaren dat je met de Running-down totale controle hebt. De snelheid die je kunt bereiken ligt veel hoger dan bij het abseilen. Bij een Running-down zul je soms hele stukken los komen van de wand waardoor je het gevoel krijgt dat je een stukje aan het "vliegen" bent. De Running-down eenmaal goed onder de knie wil je niet meer anders.

Grote Zip-line
Na eerst via een ladder de bijna 30 meter hoge toren in te zijn geklommen, of nog uitdagender via een touwladder, spring van 40 meter de diepte in en zweef je dwars door de groeve om 340 meter verder op het landingsplatform aan te komen. Je hebt onderweg een schitterend uitzicht over de vallei.

Indianenbrug
Met zijn 30 meter lang en 35 meter hoog vereist de hoge indianenbrug uiterste concentratie. Soms zal door verkramping vanwege de (hoogte)vrees, het gevoel ontstaan dat alle kracht uit je armen en benen wegvloeit. Dat zijn de momenten dat je het hoofd koel moet houden,even uitrusten en weer voetje voor voetje verder schuifelt. Eenmaal aan de overkant volgt meestal direct de sprong vanaf de hoge tokkelbaan. Wederom is er voor kinderen een iets kleinere brug voorzien.

Tokkelbanen
Vaak vormt de tokkelbaan na de hoge abseil het klapstuk van een survivaltour. Vanaf 37 meter hoog spring je in het diepe. Op het moment dat je vertrekt giert de adrenaline door je lichaam, maar eenmaal in volle vaart voel je jezelf zo vrij als een vogel. Speciaal voor kinderen is er een kleinere tokkelbaan gebouwd.

Dodemansrit
De oudste vorm van extreme activiteiten zal vooral voor (oud)militairen geen onbekende zijn. Het overbruggen van een hoogte in zijn meest simpele en primitieve vorm; slechts op je buik naar beneden glijden over een steil gespannen kabel. Al heel snel zul je inzien hoe fantastisch deze activiteit wel niet is. Eenmaal op snelheid en in balans suis je "head first" de diepte in. De dodenmansrit is voor mensen met moed, koelbloedigheid en wilskracht.

Flying Dutchmen
Vergelijkbaar met de dodenmansrit, met als verschil dat je nu onderaan de kabel gezekerd bent. Ook deze activiteit vereist balans en coördinatievermogen.

Touwklimmen
Een activiteit die op diverse locaties in de routing zit ingebouwd. Met behulp van een dik scheepstouw en gebruikmakend van natuurlijke treden klimt u langs (steile) wanden die in hoogte variëren.

Vlotbouwen
Met behulp van verstrekt materiaal gaat u gezamenlijk proberen een aantal "vaarwaardige" vlotten te construeren. Uiteraard moeten de vlotten daarna wel uitgetest gaan worden, waarbij vaak blijkt dat theorie en praktijk toch verschillende zaken zijn!

Mountainbiken
Natuurlijk mag deze populaire fietssport niet ontbreken in ons programma. Onder leiding van zeer ervaren mountainbike instructeurs bieden wij u een keur aan routes variërend van zeer zwaar (doorwaden waterhindernissen, zeer steile hellingen en afdalingen etc.) tot recreatief.

Bielzenmars
Aangezien het extreme niet uitsluitend in de moeilijkheid of hoogte van een activiteit gezocht moet worden, is Survive - All met de bielzenmars gekomen. Een verlaten spoorbaan die door een jungle-achtige omgeving slingert, vormt met zijn vele ongelijke bielzen en dichte begroeiing het fysieke kraker waar veel deelnemers naar op zoek zijn. Vooral de bepakking blijkt op dit traject soms zwaar door te wegen. Maar door de schoonheid van de omgeving, vergeet je al snel je vermoeidheid.

Onderkomens Bouwen
Anders dan bij de grotovernachting ben je bij het bouwen van onderkomens in de open lucht blootgesteld aan weer en wind. Het bouwen van een onderkomen moet dus met de grootste zorg geschieden. Je gaat de aangeleerde kennis over het vinden van de geschikste locatie en het bouwen dus ook zo goed mogelijk in de praktijk brengen. Je onderkomen eenmaal klaar blijkt het slapen in de openlucht een heel aparte belevenis.

Het Funpark

Goed nieuws voor de liefhebbers van touw-/hindernisbanen; in de zomer van 2008 is ons nieuwe funpark in gebruik genomen. Opzet van het funpark is een voor alle leeftijden uitdagend touwbaanparcours te bieden wat na een veiligheidsinstructie zelfstandig bedwongen kan worden. Op een hoogte van zo'n 6 meter probeer je van plateau naar plateau te geraken via de verschillende hindernissen. Dit kan vanalles zijn, bijvoorbeeld: klimnetten, evenwichtsbalken, loopbruggen enz. Uitdagend en vooral leuk om te doen!

Routings

Routings zijn meerdaagse survivals die vaak met bepakking gelopen worden. Een typische routing wordt gelopen met kaart en kompas en begint met een nachtdropping. Deelnemers krijgen 24-uurs rantsoenen mee die zij zelf moeten klaar maken. Overnacht wordt er in onderkomens of grotten. Tijdens de routing worden allerlei activiteiten ingepland. De moeilijkheidsgraad kan varieren van licht sportief tot zwaar. De hele routing kan op maat gemaakt worden. Voor wie even weg wil van de bewoonde wereld is dit een ideaal weekend!

Overnachtingen

Voor meerdaagse survivals is er de keuze uit verschillende overnachtingen. Er kan in een van onze legertenten geslapen worden. Dit kan met meer dan 100 personen. Maar er kan bijvoorbeeld, tijdens een routing, ook gekozen worden voor een grotovernachting. In de grotten heerst een constante temperatuur van 12 graden. In de zomer dus lekker koel en in de winter lekker warm. Voor iets grotere (+35) groepen of groepen die iets meer comfort wensen kan er ook overnacht worden in een jeugdherberg.

Programma's

Er zijn talloze activiteiten om uit te kiezen. Er zijn speciale kinderactiviteiten maar er zijn ook activiteiten alleen voor die-hards. In principe is iedereen, dankzij een uitvoerige instructie, in staat om elke activiteit te doen. Mits men tenminste beschikt over genoeg moed.. Activiteiten kunnen bij elk weertype gedaan worden. Op deze pagina zijn de meest typische activiteiten gezet. Er zijn echter nog tal van kleinere activiteiten.
Wij accomoderen groepen van 10 tot 100+ personen. Voor scholen en bedrijven kunnen wij zeer aantrekkelijke programma's samenstellen.

Video's

Tokkelbaan St. Nicolas

Sportbeurs Bilzen

Running Down 30 meter